![]() |
| Demonstracja jak zachowują się płyny o różnej gęstości |
![]() |
| Jajko pozostawione na noc w occie staje się elastyczne i upuszczone na stół nie rozbije się, a nawet podskoczy. |
![]() |
| Rola zapachu w powstawaniu wrażeń smakowych. Bez powonienia możemy nie być w stanie odróżnić smaku jabłka od cebuli. |
![]() |
| Działanie detergentu. Odrobina płynu do mycia naczyń powoduje przemieszczenie się kropel zabarwionej wody na powierzchni mleka na obrzeża naczynia. |
![]() |
| Tworzenie całej gamy barw przez zmieszanie tylko kilku kolorowych roztworów. |
![]() |
| Przedstawienie prozdrowotnych właściwości olejków roślinnych. |
![]() |
| Demonstracja zjawiska załamania światła przez zanurzenie szklanej probówki w zlewce z olejem. |
Piotr Pupel







Brak komentarzy:
Prześlij komentarz