(Dr Alicja Stachura wykonuje izolację DNA mikroorganizmów, powodujących psucie się piwa) |
dr Alicja Stachura
Absolwentka Wydziału Biologii i Biotechnologii UWM
Centrum Diagnostyki Molekularnej Exon wykorzystuje innowacyjne technologie w dziedzinie biologii molekularnej do opracowywania i wykonywania badań z zakresu produkcji żywności i pasz, hodowli roślinnej oraz ochrony środowiska. Zapewnia przedsiębiorcom możliwość korzystania z najnowszych osiągnięć naukowych w codziennej praktyce. Wykonuje specjalistyczne analizy pozwalające na znacznie usprawnienie procesu wytwórczego i pomagające w otrzymaniu produktów wysokiej jakości. Stosowane w Exon techniki pozwalają na uzyskanie szybkich i wiarygodnych wyników. W ofercie badawczej Exon znajdują się m.in.
- innowacyjne badania obecności mikroorganizmów powodujących psucie się piwa, wina, soków i koncentratów owocowych
- analizy obecności alergenów w produktach żywnościowych
- badania umożliwiające potwierdzanie autentyczności składu mięsa i produktów mięsnych (identyfikacja gatunkowa)
- diagnostyka molekularna chorób roślin uprawnych i ogrodniczych.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz