Nieoficjalna i bardziej swobodna w przekazie strona wydziałowa, z relacjami z badań naukowych, zajęć dydaktycznych, spotkań nieformalnych i dyskusji. Jednym słowem "o życiu" (biologia zobowiązuje) we wszelkich jego uniwersyteckich a nawet biotechnologicznych przejawach.
czwartek, 17 kwietnia 2014
Kobieta w kuchni czyli izolacja DNA metodą kuchenną
Podczas tegorocznych warsztatów "DNA - Encyklopedia Życia", organizowanych przez Naukowe Koło Biotechnologów, działające na Wydziale Biologii i Biotechnologii UWM, przeprowadziłam wraz z koleżanką doświadczenie, w którym pokazałyśmy jak łatwo wyizolować DNA tzw. metodą kuchenną, czyli za pomocą odczynników dostępnych w każdej kuchni (np. sól kuchenna czy płyn do mycia naczyń).
Ewelina Rucińska
(e-portfolio)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz