Webinarium z okazji wizyty na XIX Giełdzie pomysłów na życie w Łomży (13 marca 2019 r.)
Jedzenie to jedna z ważniejszych rzeczy w naszym codziennym życiu. Wiadomo, że żywność pełni funkcję budulcową, energetyczną oraz odżywczą. Wspólne posiłki budują rodzinne więzi, poprawiają relacje międzyludzkie i są ważnym elementem spotkań towarzyskich. Niewiele osób zastanawia się jednak nad tym, że żywność pełni jeszcze jedną zaskakująca rolę – moduluje emocje, poprzez co może zmieniać nasze postrzeganie świata. Dlaczego jedzenie poprawia nam nastrój? Na to pytanie postaram się odpowiedzieć podczas wspólnego webinarium!
Ewa Fiedorowicz – doktor nauk biologicznych; obecnie zajmuje stanowisko adiunkta w Katedrze Biochemii Wydziału Biologii i Biotechnologii UWM w Olsztynie; od blisko 10 lat aktywny nauczyciel akademicki; pasjonatka pracy laboratoryjnej, szczególnie z wykorzystaniem metod hodowli komórkowych in vitro w badaniach biomedycznych; prywatnie mama cudownego dwulatka, miłośnik psów oraz fanka eksperymentów kulinarnych
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz