czwartek, 7 lutego 2019

"Żywność – wczoraj, dziś i na zdrowe jutro" - konferencja naukowa


W imieniu komitetu organizacyjnego Oddziału Olsztyńskiego Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności we współpracy z Instytutem Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności Polskiej Akademii Nauk oraz Uniwersytetem Warmińsko-Mazurskim w Olsztynie serdecznie zapraszam na XXIV Sesję Naukową Sekcji Młodej Kadry Naukowej PTTŻ oraz VII International Session of Young Scientific Staff „Żywność – wczoraj, dziś i na zdrowe jutro”, która odbędzie się w dniach 23-24 maja 2019 r. w Olsztynie.

Natalia Płatosz

1. Miejsce obrad:
„Hotel Park”, al. Warszawska 119, 10-701 Olsztyn

2. O Konferencji Naukowej:
XXIV Sesja Naukowa Sekcji Młodej Kadry Naukowej PTTŻ oraz VII International Session of Young Scientific Staff są kontynuacją corocznych spotkań, których celem jest umożliwienie prezentacji dorobku naukowego doktorantów i młodych pracowników nauki oraz wymiana doświadczeń i poglądów w gronie młodej i doświadczonej kadry naukowej. Mamy nadzieję, że tegoroczna Sesja przyczyni się również do dalszej integracji środowiska związanego z szeroko rozumianą nauką o żywności.

Prezentowane prace naukowe będą dotyczyły przetwarzania żywności, udoskonalania procesów technologicznych, dodatków do żywności, analizy żywności, kształtowania jakości nowych produktów spożywczych oraz towaroznawstwa.
W ramach sesji będą prezentowane doniesienia ustne oraz postery. Wzorem lat poprzednich autorami doniesień winni być młodzi pracownicy nauki.

3. Tematy wiodące:
• Żywność regionalna i tradycyjna
• Innowacje w technologii żywności
• Higiena produkcji żywności
• Związki bioaktywne w żywności
• Jakość i autentyczność żywności
• Żywienie człowieka i zachowania konsumentów

Więcej na stronie konferencji: http://www.uwm.edu.pl/kpichsr/smkn2019/

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz